Dresscode voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan en op dit moment nog spannend hoe dit gevierd mag gaan worden. Kunnen we naar de restaurants of blijven we thuis met de familie in een klein gezelschap.

Een feestelijke look, passend bij de Kerst en het sprankelende Oud en Nieuw.

Waar je tijdens Kerst voor een chique look gaat, kan er tijdens Oud en Nieuw nog een feestelijk schepje boven op. Wat dus zowel voor dames als heren geldt; het mag allemaal net ietsje meer zijn. Iets meer kleur, iets meer glans of iets meer glitter. Het is voor de gast-heer of -vrouw van het kerst diner of de gasten op jouw oud en nieuw feest leuk om te zien dat jij je best hebt gedaan op je look.

Let in de eerste plaats op het materiaal. Feestelijke stoffen zijn vaak een beetje glanzend en meestal vallen feestelijke stoffen mooi soepel.

De kleuren zijn vaak wat donkerder, ook metallic kleuren zien we vaak. Dus bijvoorbeeld zwart, donkerrood, donkergroen, donkerblauw, bronskleur, etc. Ben je een licht kleurtype? Ga dan liever niet te donker met je kleuren. Je zou dan bijvoorbeeld een zilver- of goudkleurig jurkje kunnen nemen.

De modellen van feestelijke kleding zijn vaak wat aansluitender. Heb je hier het figuur niet voor dan kun je beter wat losser vallende kleding nemen. Of draag figuurcorrigerend ondergoed onder je feestjurkje.

Ook je schoenen, sieraden, kapsel, tasje, beenbedekking en make-up moeten feestelijk zijn. Die maken of breken je feestelijke outfit.

De situatie: wanneer je thuis gaat gourmetten met je familie hoeft je kleding misschien iets minder gekleed te zijn als wanneer je naar een kerstdiner in een chic restaurant gaat. Toch is het sowieso erg leuk om je best doen om er leuk uit te zien

Ga je dit jaar voor wijnrood fluweel? Of, een outfit in zilver metallic? Je casual jeans mag in ieder geval thuis blijven!

Onze openingstijden zijn maandag 13.00-17.00 en dinsdag t/m zaterdag 09.30-17.00

Fijne en gezellige feestdagen.

Team Alkha Modes

 

DEEL MET ANDEREN