Home1 Optimized

Wat draag ik met warm weer!

Tijdens een hittegolf, wat draag je dan? Het kan heel moeilijk zijn om jezelf lekker fris te kleden als het warm is, tijdens warm weer zweten we meer en kunnen veel stoffen die je anders graag draagt, heel onaangenaam zijn om te dragen.

Ik denk maar aan schurende stoffen, plakkerig polyester,… Ik laat je graag mijn allerbeste outfits zien en de fijnste tips om lekker fris gekleed te gaan tijdens een hittegolf! Dit is wat je het beste draagt tijdens de zomer als het warm is!

*Hittegolf kledingtips

Ga voor losse kleding, dat is de allerbeste kledingtip die ik jou kan geven. Nu, het hangt dan natuurlijk ook nog wel af van de stoffen die je draagt, maar een lekker los shirt, losse rok of broek; dat is waar je nu voor moet kiezen.

*Ga voor een jurk

Als je het écht heel erg warm hebt, kies je voor een jurk. Iedereen heeft in zijn collectie wel een jurk waar je ieder jaar weer naar kan teruggrijpen. Hoewel veel mensen lijken te denken dat een jurk net heel erg warm is tijdens een hittegolf, is dat helemaal niet zo!

*Een rok met losse top

Ook een zalig frisse outfit: een lekker losse top of shirt, die je in een prachtige rok steekt. Het geeft hetzelfde effect als een jurk, maar is gewoon met een shirt of blouse die je eventueel al in de kast hebt. Normaal gezien zou ik aanraden om bij een jurk net een strakkere top te dragen om zo wat balans te krijgen, maar tijdens warm weer is een strakke top helemaal niet aangenaam.

*Koele broeken: een wijde broek of culotte

Zo lekker om te dragen in de hitte: een heerlijk wijde broek of wapperende culotte.
Gelukkig voor ons zijn de wijde broeken sinds een tijdje weer helemaal in de mode en zijn ze dus weer volop te vinden in de winkel.

*Zalig losse shirts en blouses

Die wijde rok of wijde broek combineer je het beste met een los shirt of losse blouse: zo blijf je koeler dan wanneer je kiest voor strakke bovenkleding!

*Welke stoffen draag je best tijdens warm weer?

Er zijn enkele stoffen die je best helemaal niet draagt in dit warme weer, en dat zijn de synthetische stoffen.
Laat dus polyester al maar helemaal links liggen, ook al lijkt het zo’n lekker fris stofje!
Tijdens een hittegolf of warme dagen die er nu aan gaan komen, kies je beter voor natuurlijkere stoffen, omdat je dat net heel erg hard nodig hebt om je zweet te kunnen absorberen.

DEEL MET ANDEREN