Wat trek ik aan nu de lente is begonnen?

Maart roert zijn staart en april doet wat ‘ie wil.

Je winterjas is ‘s ochtends op de fiets nog behaaglijk maar weer op weg naar huis veel te warm. Korte mouwen is ook niet altijd aan de orde maar die trui van een paar weken terug is het ook niet meer. Pfff, de overgang van winter naar lente is lastig als het op je garderobe aankomt.

Wat draag je in de periode tussen het winterse weer en de lekkere lente?

In het kort:

  • Je gaat van donkere naar lichtere maar ook vrolijkere kleuren
  • De stoffen zijn niet meer zo dik of stug maar worden lichter, soepeler en dunner
  • De prints en dessins worden vrolijker en lichter van kleur.
  • Je schoenen gaan van donker of hooggesloten naar licht of laag.
  • Draag je graag panty’s? Kies dan voor een lager denier of in lichtere kleuren zoals huidskleur of een andere vrolijke kleur.
  • Vergeet ook je tas niet! In de lente een zwarte (grote) tas oogt wat zwaar en is meer voor de herfst en winter.

Ik geef je 5 tips die je helpen om de overgang van je winter naar je lente garderobe makkelijk te maken. Ook als het weer nog niet altijd meewerkt.

1. Begin rustig aan en ruim alvast de kleding op die er te winters uitziet. Kijk welke kledingstukken er té winters uitzien en ook té warm zijn. Misschien die ene dikke wollen trui? Deze kun je alvast ergens anders opbergen, of verplaats ze naar een aparte hoek in je garderobe als je genoeg plaats hebt.Ook al zijn er nog genoeg dagen dat het koud is, je hebt het onderhand wel gehad met je winterse kleren.

2. Kies voor lichtere kleuren in je kleding. Vervang je donker gekleurde kledingstukken voor de lichte, vrolijke of pastelkleuren en combineer ze in outfits met je andere (warme) items.

3. Laagjes zijn je beste vriendin. Niet iedereen vindt laagjes fijn, maar in het begin van de lente zijn laagjes onmisbaar. Spijkerjasjes, een colbert, een mooie cape of vestjes zijn ontzettend handig als het in de ochtend nog koud is maar ’s middags lekker opwarmt.

4. Combineer je winterkleding met je lente items. Dé manier om optimaal gebruik van je garderobe te maken. Combineer je kledingstukken van twee seizoenen met elkaar. Op deze manier profiteer je van de warmte maar ziet het er niet te winters uit. Zo zijn er bijvoorbeeld veel jurken die je het hele jaar door kunt dragen. Dit geldt ook voor je broeken. Je kunt gerust je witte of beige broek combineren met een leuke trui of een jasje erbij.

5. Wat suggesties voor een lente outfitformule:

*Lichter of normaal gekleurde spijkerbroek + licht gekleurde top + donker jasje*Printjurk + zwart/grijs/bruine panty in 50 denier + gekleurd vestje
*Witte broek + lekkere trui + sneakers of beige enkellaarsjes
*Kies in plaats van een donkere blouse of trui een heldere of lichte kleur.
*Draag je zomerse spijkerjasje over een blouse of truitje.
*Draag je zomerse mouwloze top onder een dikker vest of donkergekleurd jasje.
Of kies voor een lekkere frisse kleur trui zoals oranje, lila, turquoise, geel, fuchsia of lichtroze. Dat haalt het fijne lentegevoel ook al binnen.

DEEL MET ANDEREN